Hoofdcontent

Woordje van de wethouder: Bewegen geeft energie

Bewegen geeft energie

Sporten en bewegen is een van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten. En fit en vitaal ouder worden heeft als voordeel dat je langer de activiteiten kunt doen die je graag doet.

 

En bewegen geeft energie, zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan en tevreden gevoel. Daarmee is het een goede manier om te ontspannen en los te komen van dagelijkse beslommeringen: even de deur uit en je gedachten verzetten. Maar bewegen kan vooral ook heel gezellig zijn, door samen met anderen te sporten en nieuwe mensen te ontmoeten.  

 

Redenen te over om het u makkelijk te maken en het sport- en beweegaanbod in Breda te bundelen. In deze Beweegwijzer vindt u bijna 50 aanbieders, die samen meer dan 70 activiteiten aanbieden. Zij heten u van harte welkom om een kijkje te komen nemen en mee te doen. En omdat u niet direct lid hoeft te worden, kunt u rustig kijken welke activiteit u het meest aanspreekt. Pak die kans, zou ik zeggen!

 

We zijn trots op het veelzijdige beweegaanbod dat Breda te bieden heeft, waardoor iedereen op zijn of haar niveau kan sporten. Aarzel daarom niet om u aan te melden voor een proefles en ervaar wat bewegen voor u kan betekenen. Want meer bewegen begint met de eerste stap. Ik wens u veel sportplezier!

 

Met sportieve groet,

 

Daan Quaars

Wethouder Sport